Waar praten we over?

Lees het laatste nieuws en ontwikkelingen rondom Hoodhunt.

Blog

Julie S. (30) en haar vriend overwogen zelf hun huis te verkopen. Maar pfff, 50 man in je woonkamer, daar moet je toch niet aan denken?
Het wordt steeds vaker ingezet bij de verkoop van een huis: de inschrijving. Alle geïnteresseerden in een huis mogen een eenmalig blind bod doen. De verkopers kiest daaruit het beste bod en klaar. Klinkt heel eerlijk, maar is het dat wel? Want is het eerlijk om zonder het te weten 70.000 euro te veel bieden?
Bij Hoodhunt dromen we van een woningmarkt die open en eerlijk is. Een woningmarkt waarbij woningeigenaren die willen verkopen eenvoudig woningzoekers kunnen vinden en andersom. Een markt waarbij iedereen elkaar kan zien en simpel zijn of haar woonwensen kan delen. Een markt waarbij jouw woonwensen gemakkelijk gevonden kunnen worden door mensen die daar iets in willen én kunnen betekenen.
Is het stil in je mailbox? Ga de volgende punten even na, zie je iets over het hoofd?
In films kunnen ze het vaak zo mooi zeggen. Daarom: onderhandelingstips van het witte doek.
Oei, heb je te veel succes met je hoods en zie je tussen de huizen je droomhuis niet meer? Geen paniek, dat is zo gepiept!
Er zijn 4 miljoen koopwoningen in Nederland. Dan zou er toch zeker wel een zijn die voor jou bestemd is?
Stel je even netjes voor aan de verkopers van je toekomstige droomhuis. Met deze 5 tips is je hood supergoed!
De huizenmarkt is hot, maar niet voor iedereen even bereikbaar. Je kunt steeds minder hypotheek krijgen en in sommige delen van het land moet je zo ver boven de taxatiewaarde van het huis bieden, dat je vaak flink eigen geld mee moet nemen. Met een modaal inkomen, kun je zo´n 150.000 euro lenen en alleen als je een aantoonbaar inkomen hebt. Daar kom je niet ver mee in de grote steden. De ING verwacht dat de prijsstijging in de Randstad nog tot ongeveer 2025 aanhoudt, dus het duurt te lang om daarop te wachten. En om nou tot die tijd elke week bij een andere vriend(in) op de bank te crashen... Wat zijn je opties als je wel graag een woning wilt kopen, maar je eigenlijk geen geld hebt?
Vroeger was het heel normaal dat je je huis aankocht met een aankoopmakelaar. Je kon immers onmogelijk zelf precies weten wat er allemaal in de buurt gebeurde waar je een huis wilde kopen. Maar tegenwoordig is het online een stuk makkelijker om zelf het geschikte huis te vinden, en daar hoef je niet per se een makelaar voor te hebben. En dat scheelt in de kosten, want een makelaar rekent gewoonlijk tussen de 1 en 2 procent courtage. Maar waar moet je op letten? We geven je 7 tips voor zonder makelaar een huis kopen.

Pagina's